Toomba, full service internetbureau
terug naar case overzicht

Yanmar Europe

Yanmar Europe, met wereldwijd ruim 16.000 werknemers, bouwt sinds 1912 dieselmotoren. Toomba verzorgt in een doorlopend proces de gehele website van Yanmar op het gebied van design en techniek. Daarnaast heeft toomba een geheel nieuw design ontworpen en geïmplementeerd voor alle Yanmar websites in Europa.

http://www.yanmar.eu/

Opdracht/ doelstelling

Alle bestaande websites in de Europese markt van Yanmar voorzien van een geheel nieuw design welke gebaseerd moet zijn op de richtlijnen vanuit het hoofdkantoor in Japan.

Design user experiences

Vanuit Japan zijn richtlijnen en is een huisstijl handboek opgesteld die gelden voor alle websites van Yanmar over de hele wereld. De uitdaging hierbij was dat er geen rekening gehouden was met alle elementen die Yanmar in Europa gebruikt in haar online presentatie van onder andere de producten. Belangrijk was om eerst in overleg met de klant een voorstel te maken voor deze ontbrekende elementen zodat een totaalbeeld ontstond voor het gehele nieuwe design. Na goedkeuring vanuit Japan kon het nieuwe design omgezet worden in templates en zijn alle websites 1 voor 1 omgezet naar het nieuwe ontwerp. De uitdaging was hierbij om dit zo snel mogelijk te doen zodat de bezoekers er zo min mogelijk hinder van zouden ondervinden.

Building coding interfaces

Aangezien het bestaande design inmiddels zeker 3 jaar geleden is opgezet, was het ook een goed moment om de websites van een nieuw jasje te voorzien. Waarbij gebruik gemaakt is van de nieuwste inzichten en technieken om een optimale user experience te creëren.

100% design
Design
100% development
Development

Over Yanmar

Yanmar, met wereldwijd ruim 16.000 werknemers, bouwt sinds 1912 dieselmotoren. Vanaf de oprichting heeft het familiebedrijf meer dan 18 miljoen dieselmotoren gefabriceerd, met vermogens variërend van 4 tot 5.000 PK.

Motoren die steeds weer een nieuwe standaard zetten voor topprestaties, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op.

Martijn Steltman

Case specialist

T: 0320 - 280327

M: info@toomba.nl

*
*
*

Visuele ontwerpen

  • Case Yanmar- Screenshot Yanmar industrial